Normal_selfie

Britse onderzoekers hebben vastgesteld dat mensen met een obsessie voor selfies kampen met selfitis. Een volgens hen officiële gedragsstoornis waarbij iemand constant selfies maakt en deze op social media plaatst. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Volgens de onderzoekers is selfitis een serieuze aandoening. Een 19-jarige jongen probeerde in 2014 zelfs zelfmoord te plegen omdat het hem niet lukte om de perfecte selfie te maken. Op een gegeven moment maakte hij er meer dan tweehonderd per dag, geen van alleen goed genoeg.

In India zijn de meeste mensen gestorven door een obsessie met selfies. Dus daar ging de Britse onderzoeksgroep naartoe om daar stellingen aan mensen voor te leggen. Zo werden hen stellingen over populariteit en eenzaamheid in verband met selfies voorgelegd. Op basis daarvan hebben de onderzoekers drie niveaus van de ernst van selfitis vastgelegd. De meest ernstige vorm is chronische selfitis. Dit houdt in dat je bijna 24 uur per dag bezig met bent met foto’s maken van jezelf en minimaal zes foto’s daarvan op social media plaatst. Drie foto’s per dag zonder deze op media te plaatsen valt onder een milde verslaving.

“Wie aan de stoornis lijdt, heeft vaak last van een gebrek aan zelfvertrouwen en zoekt naar een weg om erbij te horen”, concludeert onderzoeker Janarthan Balakrishnan. 

Door: Redactie Nationale Zorggids