Normal_rss_entry-119164

Michael P. heeft bekend dat hij op 29 september vorig jaar Anne Faber heeft ontvoerd, verkracht en vermoord. Dat bleek woensdag in de rechtbank in Utrecht, waar een zogeheten pro-formazitting, dus niet-inhoudelijke zitting, over deze zaak is. Faber verdween die dag na een fietstocht, haar lichaam werd twee weken later gevonden. Dat melden ANP en Telegraaf. 

Volgens zijn advocaat heeft P. een ,,uitgebreide, bekennende" verklaring afgelegd. De 27-jarige P. was woensdag zelf niet aanwezig in de rechtbank. Verschillende vrienden en familieleden van Faber wel.

De volgende zittingsdag is gepland op 23 maart. Het gaat dan weer om een niet-inhoudelijke zitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 11 en 12 juni.

P. zit momenteel vast in een justitiële inrichting in Westzaan. Voor 1 februari aanstaande gaat hij naar het Pieter Baan Centrum om daar een persoonlijkheidsonderzoek te ondergaan. Dit is niet de eerste keer dat hij naar een observatiekliniek moet, maar wel de eerste keer dat hij meewerkt.

Toen hij er zeven jaar geleden werd binnengebracht weigerde hij mee te werken aan het onderzoek, omdat hij geen tbs opgelegd wilde krijgen. Destijds zagen onderzoekers al wel dat P. egocentrisch was en het woord empathie niet leek te kennen. Een diagnose kreeg hij echter niet. 

Door: ANP en Redactie Nationale Zorggids