Normal_oudere_dementie

Onlangs werd bekendgemaakt dat geneesmiddelenfabrikant Pfizer stopt met het onderzoek naar een nieuw medicijn tegen Alzheimer. Alzheimer Nederland noemt dit nieuws teleurstellend, maar volgens Alzheimercentrum is het helemaal niet zo erg dat Pfizer ermee stopt. Dat melden NOS en Telegraaf. 

Volgens de directeur van het centrum zijn er andere bedrijven die zich ook inzetten voor de genezing van Alzheimer en bovendien bereikte Pfizer al tijdenlang niets met zijn onderzoek. “Het is geen slecht nieuws en het kwam niet als een verrassing. Het is een logische, zakelijke beslissing voor een bedrijf dat geen goede middelen meer in de pijplijn had zitten. Dit bericht maakt mensen onterecht ongerust”, aldus Philip Scheltens.

Pfizer is van plan om het geld dat eerder in Alzheimeronderzoek werd gestoken, te gebruiken voor onderzoek naar andere ziekten. Ook gaat de grote geneesmiddelenfabrikant investeren in kleinere bedrijven die hersenaandoeningen onderzoeken. Als het bedrijf noemenswaardig onderzoek tegenkomt, wil het daar een steentje aan bijdragen.  Scheltens noemt een medicijn van Biogen die tot nu toe veelbelovend lijkt. Hij hoopt dat daar over een paar jaar meer nieuws over te vertellen is. 

Door: Redactie Nationale Zorggids