Normal_ggnet

Ggz-aanbieder GGNet gaat dit jaar banen schrappen. De instelling moet namelijk reorganiseren en zegt de hele afdeling Services & Vastgoed op. Dit betekent dat mensen die daar werken hun baan verliezen. Het gaat niet om gedwongen ontslagen, maar toch vreest het personeel voor de toekomst. Dat meldt Algemeen Dagblad. 

GGNet stuurde medewerkers onlangs een brief, waarin hun baanverlies staat aangekondigd. Sommige van de personeelsleden zouden ook te horen hebben gekregen dat er ook geen plaats voor hen is. Voor de afdeling Services & Vastgoed zijn onder meer schoonmakers, technici of cateringmedewerkers aan het werk. En zij verliezen dus hun baan. Toch maakt vakbond CNV zich geen zorgen, omdat er wordt uitgegaan van een overgangsprotocol.

Een deel van de schoonmakers kan geplaatst worden bij Asito, andere (ook niet-schoonmakers) vinden elders binnen GGNet een baan. Als er geen passende functie gevonden kan worden, volgt een boventallig verklaring. Maar, benadrukt CNV-bestuurder Chantal van Dijk, dit betekent niet dat zij zonder baan komen te zitten. “Wie boventallig is verliest zijn baan, niet zijn werkgever. Gedwongen ontslag is ook niet meer van deze tijd. In het sociaal plan bij de reorganisatie gaat het om begeleiding van werk naar werk”, aldus Van Dijk. Dit bevestigt GGNet zelf ook. 

Door: Redactie Nationale Zorggids