Normal_rechter_hamer

De geestelijk leider die ervan wordt verdacht misbruik te hebben gemaakt van verschillende patiënten, heeft een celstraf van 1,5 tegen zich horen eisen. Het OM wil dat de 77-jarige man de gevangenis ingaat voor het jarenlang misbruiken van een vrouw met verschillende psychische problemen. Zij overleed in 2016. Ook staat hij terecht voor het hebben van seks met haar jongere zusje. Dat meldt de Telegraaf. 

Beide vrouwen zijn inmiddels overleden. Waar eerst werd uitgegaan van zelfmoord, bestaat nu het vermoeden dat hun moeder ens tiefvader betrokken zouden zijn bij beide sterfgevallen.

In 2016 eiste het OM al tien jaar cel tegen de oprichter van een christelijke zorginstelling. De man zou ook ontucht hebben gepleegd met ten minste vijf vrouwen die tussen 1997 en 2014 in therapie waren bij één van de locaties van de instelling. Destijds werd hij als als volledig toerekeningsvatbaar beschouwd. Maar ook als manipulatief. “Hij wist precies hoe deze vrouwen in elkaar zaten en heeft grif gebruikgemaakt van hun kwetsbaarheid, voor zijn eigen seksuele behoeften”, zei de officier van justitie toen. Hij werd in 2016 veroordeeld tot drie jaar cel. 

Door: Redactie Nationale Zorggids