Normal_politiebordje._politie

De politie zal per 1 april aanstaande nog minder verwarde personen vervoeren. Dit schrijft staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid in een brief aan de Kamers. Sinds 1 januari 2018 is het vervoer van verwarden al afgebouwd in 31 procent van de regio’s. Vanaf 1 april zal dat verwarde personenvervoer in 72 procent van de regio’s zijn uitbesteed aan onder meer pscycholances. Dat meldt Skipr. 

Het doel is om de politie uiteindelijk helemaal vrij te waren van vervoer van verwarde personen, maar dat is dit jaar nog niet haalbaar. Er zijn in de tussentijd verschillende manier bedacht om verwarde mensen te vervoeren, waaronder de psycholance. Deze is echter veelal succesvol in grote steden, want in kleinere gebieden blijkt deze vaak niet nodig. Een psycholance is een speciale ambulance voor mensen die psychisch verward gedrag vertonen.

Sinds enkele jaren is het Schakelteam Personen met Verward Gedrag bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en ondersteuning aan verwarde personen. Sinds kort is er een Brigadier Vervoer in dienst die als belangrijkste taken heeft het stimuleren van vervangend vervoer en het oplossen van problemen rondom het vervoer van verwarde mensen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids