Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De tbs’er die vorig jaar februari een medewerker van de kliniek waar hij verbleef doodstak met een schaar, heeft geen goede reden voor zijn daad. Vermoedelijk maakte de Ritalin die hij slikte hem gewelddadiger, aldus de verdachte. De rechtbank neemt zijn opmerking serieus en gaat onderzoek of het medicijn tegen adhd inderdaad heeft bijgedragen aan misdaad. Dat meldt de Telegraaf. 

De 25-jarige medewerker van tbs-kliniek De Kijvelanden kwam om het leven door een gewelddadige aanval met een schaar. De verdachte zegt dat hij enkel bij de medewerker kwam om hem te vragen of hij een los draadje van zijn trui wilde knippen. Vervolgens ging er een knop om en stak de tbs’er zijn hulpverlener in de borst en rug. Na twee dagen in het ziekenhuis kwam het slachtoffer te overlijden.

Onderzoek moet nu uitwijzen of Ritalin heeft bijgedragen aan de daad. De verdachte slikte het middel niet alleen, maar snoof het ook. Daarbij nam hij ook nog eens antipsychotica tot zich. Psychiaters hebben inmiddels vastgesteld dat de tbs’er een paranoïde, narcistische stoornis heeft, waar onverwachte en snelle woede-uitbarstingen onderdeel van zijn. Over drie maanden zal de zaak in de rechtbank voortgezet worden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids