Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de vrijspraak aanvechten van Marjos H., die ontucht zou hebben gepleegd op een zorgboerderij. De vrouw werd twee weken geleden nog vrijgesproken door de rechtbank van Rotterdam, omdat de zorgverlener en het slachtoffer hartsvriendinnen waren en de seks vrijwillig was. Het OM stelt echter dat er wel degelijk sprake is van ontucht. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan tegen Marjos H. en zegt misbruikt te zijn. “Het opzettelijk plegen van ontuchtige handelingen is hier aan de orde, ook al is er sprake van vriendschap”, aldus het OM. De verdachte en het slachtoffer waren hartsvriendinnen en daarom was er volgens de rechter geen sprake van ontucht. Het slachtoffer zegt echter dat zij als patiënte veel te kwetsbaar was en dat de verdachte seks zag als onderdeel van haar genezing.

Het incident vond plaats op zorgboerderij De Neshoeve in Meerkerk, waar zorg wordt verleend aan mensen met psychische problemen. De verdachte heeft regelmatig trio’s gehad met het slachtoffer, dat 20 jaar jonger is dan de verdachte. Daarbij was ook Aaldert van E. betrokken, de leider van de zorginstelling. Tegen Van E. is ook aangifte gedaan door het slachtoffer. Hij zit op dit moment voor de tweede keer een straf uit voor ontucht met andere patiënten.

Het OM vecht de vrijspraak van Marjos H. aan. Het is nog onbekend wanneer de zaak dient.

Door: Redactie Nationale Zorggids