Normal_normal_ruzie_kind_misbruik_geweld

Op donderdag 22 maart organiseert het AMC in Amsterdam een symposium over misofonie. Misofonie is een door het AMC voor het eerst beschreven psychiatrische aandoening waarbij patienten walging en woede ervaren bij geluiden zoals smakken, tikken of snuiven. De aandoening kan zulke ernstige vormen aannemen dat het leven van patiënten wordt ontwricht en behandeling noodzakelijk is. Dat meldt het ziekenhuis.

Misofonie is een redelijk nieuwe aandoening waarover nog veel vragen gesteld worden. Is misofonie een aparte stoornis? Is het een psychiatrische stoornis of is het een impulsieve of compulsieve stoornis? En de vraag is ook: wat gebeurt er eigenlijk in de hersenen van mensen met misofonie? En is het te behandelen?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het eerste symposium over misofonie op donderdag 22 maart van 13.000 tot 17.000 in de Brakke Grond in Amsterdam. Experts waaronder Damiaan Denys, Guido van Wingen, Gerben Meynen, Nienke Vulink en Arjan Schröder komen samen om vanuit verschillende invalshoeken van gedachten te wisselen. Vooraf aanmelden is mogelijk via misophonia-symposium@amc.uva.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids