Normal_eenzaam_depressie_ggz_verdriet

Van maandag 19 tot en met zaterdag 24 maart is het de Week van de Psychiatrie. Het thema dit jaar is ‘Psychiatrie is van ons allemaal. Een trauma ook!’. De initiatiefnemers willen hiermee duidelijk maken dat bijna iedereen wel eens te maken krijgt met psychiatrie. Iemand kan zelf hulp nodig hebben, maar ook familieleden, partners en behandelaren hebben te maken met psychiatrie. Dat meldt De Week van de Psychiatrie. 

Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan trauma. Eerder was niet duidelijk hoeveel mensen eigenlijk met een trauma rondlopen, maar misbruik, mishandeling of verwaarlozing doet meer met een mens dan voorheen werd aangenomen. Een trauma is heel ingrijpend en kan leiden tot meerdere aandoeningen. Het doel van de Week van de Psychiatrie is duidelijk maken hoeveel mensen er eigenlijk rondlopen met pijn.

“Wij willen dit leed zien te beperken en zien te voorkomen. Acceptatie en informatie is daarbij van belang. We hopen dat door deze week meer mensen uit de maatschappij op de hoogte zijn wat hier allemaal achter schuilgaat”, aldus initiatiefnemer LOC Zeggenschap in de Zorg. 

Door: Redactie Nationale Zorggids