Normal_tweede_kamer

Het kabinet moet stappen nemen tegen het zelfdodingspoeder dat in de omloop is. Dit vindt de Tweede Kamer die hierover in gesprek wil gaan met het kabinet. SGP-leider Kees van der Staaij pleitte al eerder voor een gesprek met zorgminister Hugo de Jonge en minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Hij vond hierin steun van VVD, CDA, SP, PvdA, ChristenUnie en DENK. Alle partijen wachten nu op het gesprek dat De Jonge met Coöperatie Laatste Wil (CLW) zal voeren. CLW heeft het poeder namelijk onder de aandacht gebracht, waardoor de 19-jarige Ximena gemakkelijk zelfmoord kon plegen. Dat meldt RTL Nieuws. 

Ximena’s ouders hebben alle politieke partijen een rouwkaart gestuurd om zo de kwestie onder de aandacht te brengen. Haar ouders zijn boos op CLW voor het aanprijzen van het middel, maar is ook teleurgesteld in de overheid omdat deze zich tot nu toe op de achtergrond heeft gehouden. 

Het Openbaar Ministerie (OM) Midden-Nederland start een strafrechtelijk onderzoek naar de gedragingen van de Coöperatie Laatste Wil (CLW). Dat is ook schriftelijk meegedeeld aan het bestuur van de organisatie. Het OM heeft de coöperatie bovendien verzocht om de activiteiten met onmiddellijke ingang te staken.

Door: Redactie Nationale Zorggids