Normal_selfie1

MIND maakt de komende tijd samen met de jongerenplatforms NPO 3, 3FM en FunX tijdens de #trueselfie-weken psychische problemen bij jongeren bespreekbaar. MIND Korrelatie verzorgt opvang na diverse tv-programma’s, is betrokken bij radio-items en denkt mee over de communicatie rond deze problematiek. Op haar eigen sites plaatst de organisatie artikelen en verhalen van ervaringsdeskundigen. Het is voor het eerst dat er zoveel aandacht is voor psychische problemen op tv, radio en online. 

De #trueselfie-weken starten op tv met de Depressie Kennistest van BNNVARA. Hulpverleners van MIND Korrelatie dachten mee over de vraagstelling en zitten na de uitzending klaar voor kijkers die zelf worstelen met psychische problemen. Ook na iedere uitzending van Je Suis Depri (KRO-NCRV) en True Selfie (BNNVARA) kunnen kijkers chatten of bellen met hulpverleners van MIND Korrelatie. BNNVARA verwijst na de documentaire In het Hoofd van mijn Zusje naar hulpverlening van MIND Korrelatie en 113 Zelfmoordpreventie.

NPO 3 organiseert online aftertalks, waarin hoofdpersonen uit de programma’s en experts met elkaar in gesprek gaan en verwijzen naar hulp. Op 3FM en online komen psychologen van MIND en ervaringsdeskundigen aan het woord die vertellen over psychische problemen en wat je hieraan zou kunnen doen. Op FunX.nl wordt onder meer ingezoomd op het eerlijke verhaal, de ‘true selfie’. 

Tijdens de #trueselfie-weken is op 7 mei de thema-avond Deprestival (KRO-NCRV), waarin wordt teruggekeken op alle tv-programma’s van de afgelopen weken. Meer informatie over de #trueselfie-weken is te vinden via www.mindkorrelatie.nl, www.mindyoung.nl, www.npo3.nl/trueselfie, www.3FM.nl/trueselfie en www.funx.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids