Normal_pillen_medicatie_medicijnen

In verband met tekorten van antidepressivum Imipramine 10mg en 25mg tabletten, mogen fabrikanten, groothandelaren en apotheekhouders alternatieven, afkomstig uit andere EU-lidstaten, tijdelijk afleveren aan artsen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) heeft dit besloten omdat het tekort aan het middel nog enige tijd zal duren. Dit meldt IGJ.

Voor Imipramine 10mg is op 1 mei 2018 een verlenging afgegeven. Voor Imipramine 25mg blijft het besluit van 6 maart ongewijzigd. Partijen hoeven daardoor geen individuele toestemming vooraf meer te vragen bij de inspectie en ook geen artsenverklaringenadministratie meer bij te houden.
De verwachting is dat Imipramine HCl CF 10 mg in de week van 8 juni 2018 weer voldoende voorradig zal zijn voor groothandelaren of apothekers om in de behoeften van patiënten te kunnen voorzien. Imipramine HCl CF 25 mg wordt in de week van 29 juni 2018 weer verwacht. De toestemming van de IGJ loopt daarom tot die data.

Imipramine wordt gebruikt voor de behandeling van depressie, posttraumatisch stresssyndroom (ptss), zenuwpijn en narcolepsie. De problemen met levering van het middel loopt al vanaf maart.

Door: Redactie Nationale Zorggids