Normal_logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft ggz-instelling Psycho Informa een last onder dwangsom opgelegd. De zorgaanbieder heeft niet binnen de gestelde termijn aan de eerder opgelegde aanwijzing voldaan. Psycho Informa voldoet met name niet aan de normen voor goede zorg en verantwoorde jeugdhulp. Dat meldt IGJ.

Psycho Informa is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg en jeugdhulp. Er zijn drie kernlocaties in Schoonhoven, Woerden en Den Haag. Ook zijn er vijf kleinere locaties. Er zijn ongeveer 350 cliënten.

Na afloop van de termijn van de aanwijzing in maart legde de inspectie opnieuw een bezoek af. Toen bleek dat Psycho Informa nog altijd niet voldoet aan de normen. Psycho Informa heeft zes weken de tijd om alsnog aan de aanwijzing te voldoen. Doen zij dat niet, dan moet de instelling een dwangsom van 1000 euro per week betalen.

Afgelopen april werd de ggz-instelling failliet verklaard. De instelling bediende een grote groep transgenders. De specialisatie van de praktijk is namelijk genderdystrofie. Directrice Tanja van Hengel kwam vorig jaar al in opspraak omdat zij verhuisde naar Curaçao en vanaf daar mensen behandelde via Skype. Ook werd ze tijdelijk geschorst omdat ze grensoverschrijdend gedrag had vertoond. 

Door: Redactie Nationale Zorggids