Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1

De 47-jarige stiefvader van Djamila Marissen uit Hoogeveen heeft een celstraf van 10 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen voor het misbruiken en doden van het meisje. De opgelegde straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie. Freddy D. zou de dochter van zijn vriendin op 14 oktober vorig jaar eerst hebben laten toekijken toen hij zichzelf bevredigde en daarna hebben gewurgd in zijn auto bij het gehucht Punthorst in Overijssel. Dat meldt RTL Nieuws. 

Freddy D. woonde op een zorgboerderij, net als de moeder van Djamila die daar op een andere plek woonde. Djamila en haar broertje waren daar wekelijks te vinden. D. vertelde na zijn aanhouding dat hij verliefd was op het het twaalfjarige meisje en met haar wilde vrijen. Op die bewuste dag was hij met haar op pad om een cadeautje voor haar moeder te kopen. Toen hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek haalde en het meisje begonnen te gillen, wurgde hij haar.

Freddy D. heeft een verstandelijke beperking en daarnaast diverse geestelijke stoornissen. De begane misdaad is dusdanig ernstig dat D. tien jaar de cel in moet. De rechter verwijt het de man dat hij het meisje zo bang maakte en geen enkele poging ondernam om haar angst weg te nemen.

Door: Redactie Nationale Zorggids