Normal_hek_prikkeldraad_gevangenis

De 22-jarige man die verdacht wordt van het aanranden van vier meisjes in de trein, wordt gedwongen tot opname in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. De rechtbank wil dat de geestelijke gezondheid, zijn gedrag en toerekeningsvatbaarheid onderzocht wordt. De aanrandingen vonden plaats op 5, 14, 15 en 16 februari van dit jaar. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De slachtoffers van de man zouden vier meisjes zijn van rond de 15 jaar. Op 5 februari randde hij een meisje aan in de trein van Emmen-Coevorden en daarna nog eens bij de fietsenstalling op het station waar zij uitstapte. De andere drie meisjes zijn aangerand in Utrecht. Na een uitzending van Opsporing Vermist bleek dat de verdachte, A.A. uit Utrecht, mogelijk ook betrokken is bij de aanranding van een ander meisje uit Drenthe.

Verblijf op psychiatrische afdeling in gevangenis

Een tipgever herkende de verdachte en lichtte de politie in. A.A. werd kort daarna opgepakt door de politie en op de psychiatrische afdeling van de gevangenis geplaatst. Volgens de advocaat van de verdachte is hij bang dat er tbs opgelegd wordt als hij moet verblijven in het Pieter Baan Centrum. Door wachttijden duurt het nog twintig weken voordat hij daar überhaupt terecht kan en de observatie duurt nog eens zeven weken.

Door het lange traject in het Pieter Baan Centrum zal de rechtszaak tegen de verdachte nog enige tijd op zich laten wachten. Het kan vermoedelijk nog meer dan een half jaar duren totdat de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvindt. De advocaat heeft gevraagd om de verdachte in de tussentijd vrij te laten, maar de rechter heeft dat verzoek afgewezen.

Door: Redactie Nationale Zorggids