Normal_rss_entry-138615

De rechtbank in Utrecht behandelt maandag en dinsdag de strafzaak tegen Michael P., de man die verdacht wordt van het vermoorden, verkrachten en ontvoeren van Anne Faber. De 25-jarige studente verdween eind september na een fietstocht.

Haar lichaam werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober in Zeewolde gevonden. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor verschillende zeden- en geweldsdelicten in 2010. Omdat hij aan het einde van zijn straf zat, mocht hij onder voorwaarden naar buiten.

P. kwam in beeld nadat zijn DNA op de jas van Faber was aangetroffen. Die jas was gevonden tijdens een door familie en vrienden van Faber georganiseerde zoektocht in de omgeving waar ze verdween. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.

P. heeft zijn daden eerder al bekend. Hij is tot nu toe niet verschenen tijdens niet-inhoudelijke zittingen in de rechtbank. Zijn advocaat heeft vooraf laten weten dat hij nu wel aanwezig zal zijn.

Door: ANP