Normal_tandarts

Zorgverzekeraar Menzis vergoedt de tandartsbehandeling voor een bepaalde groep patiënten van ggz-instelling Parnassia niet meer. De tandarts moet namelijk eerst het ziektebeeld vaststellen, voordat de zorg vergoed wordt. Lastig, want de dienstdoende tandarts Inge Roggeveen is geen psychiater. Tot nu toe zijn ten minste 25 aanvragen afgewezen door Menzis. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

“Ik moet nu van elke patiënt opgeven wat het ziektebeeld is. Bij sommige patiënten krijg ik dat niet helder. Dan zeggen ze: je weet toch dat ik een gebroken been heb? Deze mensen zijn in de war. Menzis zou dit niet aan mij moeten vragen, maar aan hun psychiater. Die stuurt ze door naar mij”, zegt Roggeveen.

Voorheen kregen kwetsbare Hagenezen hun tandartsbehandeling vergoed vanuit het basispakket. Dit kon omdat er een speciale regeling voor in het leven geroepen was. Sinds dit jaar is Menzis strenger op de zorg die verzekerden vergoed krijgen, waardoor – in dit geval – de tandarts eerst een ziektebeeld moet doorgeven aan de verzekeraar. 

Door: Redactie Nationale Zorggids