Normal_arrestatie

Een Nederlandse kinderpsychiater is in Nepal gearresteerd voor kindermisbruik. Hij werd daar op heterdaad betrapt met een 15-jarige jongen die hij jarenlang zou hebben misbruikt. Volgens bronnen ging hij zeker drie keer per jaar naar Nepal. Dat meldt de Telegraaf. 

De man, een 66-jarige kinderpsychiater uit Friesland, werd al anderhalf jaar in de gaten gehouden door een verbindingsofficier van de Nederlandse politie, de lokale politie in Kathmandu en Terres des Hommes. De 15-jarige jongen is hoogstwaarschijnlijk niet de enige die hij misbruikte. Tijdens het onderzoek werd hij met verschillende minderjarige jongens gespot.

Psychiater Piet Hein van T. werkte nog twee dagen per week bij Therapeuticum, een jeugd-therapeutisch centrum in Joure. Inmiddels is hij op non-actief gesteld en is de samenwerking per direct stopgezet. De directrice van het centrum laat weten dat de verdachte geen kinderen behandelde. “Hij deed hier wel psychiatrische consulten en schreef medicatie voor. Daardoor was hij ook zelden of nooit alleen met de kinderen. Altijd waren ouders of een collega aanwezig. Maar ik weet natuurlijk niet wat hij elders voor werkzaamheden verrichte."

Door: Redactie Nationale Zorggids