Normal_gevangenis

Michael P. is dan wel veroordeeld tot een celstraf van 28 met tbs en dwangverpleging, maar het onderzoek naar zijn verblijf naar de forensisch psychiatrisch kliniek in Den Dolder is nog in volle gang. De Inspecties Justitie en Veiligheid en Gezondheidszorg en Jeugd onderzoeken zijn leven als gedetineerde nadat hij in 2010 werd aangehouden voor twee brute verkrachtingen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

P. belandde in januari 2017 in de forensisch psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. Hij genoot daar van diverse vrijheden omdat hij aan het einde van zijn straf zat. De inspecties willen weten hoe en waarom P. de vrijheden kreeg die hij had en waarom hij in de forensisch psychiatrische kliniek zat. Naar verwachting presenteren de inspecties voor het einde van 2018 de resultaten.

Een ander onderzoek dat gaande is, is op verzoek van burgemeester Koos Janssen uit Zeist opgezet door de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De raad is een breder onderzoek gestart naar de re-integratie van tbs’ers die het einde van hun straf in een forensisch psychiatrische kliniek uitzitten. Houdt men bij re-integratie van tbs’ers rekening met de veiligheid van anderen? Het antwoord op deze vraag en andere vragen wordt begin volgend jaar verwacht. 

Door: Redactie Nationale Zorggids