Normal_eenzaam_depressie_ggz_verdriet

De politie heeft dinsdagavond in de wijk IJpelaar in Breda een verwarde 40-jarige man overmeesterd die met een hakbijl op straat had gelopen. Hij werd onder begeleiding van politie agenten met een ambulance naar een spoedeisende psychiatrische onderzoeksruimte (SPOR) gebracht. Dit meldt de politie.

De politie kreeg een melding van een buurtbewoner dat een man die een psychose zou hebben met een hakbijl over straat liep. De agenten zagen dat de bedoelde man inmiddels in de deuropening van zijn woning zat. Voor hem lagen twee grote messen en een fles whisky. De dienders riepen tegen hem dat hij moest opstaan en naar hen moest komen. Hieraan gaf hij geen gevolg. Hij riep: “Schiet mij maar dood”.

Uiteindelijk hebben agenten pepperspray in zijn gezicht gespoten waarna ze hem onder controle konden brengen. In overleg met een medewerker van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) is de man in een ambulance met daarin twee begeleidende agenten naar het SPOR gebracht.

Niet langer in politiecel

De politie krijgt steeds vaker meldingen over verwarde personen. Voorheen werden deze regelmatig in een cel op het politiebureau vastgezet, zodat zij konden kalmeren. Nu wordt steeds vaker de ggz betrokken bij de behandeling van de patiënt. Hierdoor wordt direct de juiste zorg geboden aan de patiënt en blijft de politiecel beschikbaar voor overtreders van de wet.

Door: Redactie Nationale Zorggids