Normal_gevangenis_cel

Psychiatrisch kliniek De Groote Beek van GGzE heeft tot drie keer toe grote overlast gehad van een patiënte. Zij stond onlangs voor de rechter wegens het mishandelen van een verpleegkundige, het bedreigen van beveiligers terwijl ze zichzelf wilde laten overrijden en het zogenaamd dreigen met een pistool. Niet alle incidenten in een psychiatrische kliniek zijn een zaak voor de rechter, maar de officier van justitie in deze zaak vond het nodig om het belang van veilig werken in zo’n kliniek te benadrukken. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

De zaak draaide om de vraag of de patiënte terug moest naar de gevangenis of in de kliniek kon blijven. Nee, was het antwoord. Maar als ze nogmaals de fout in gaat, moet ze 49 dagen de cel in. Inmiddels staat ze onder behandeling bij de forensisch psychiatrische kliniek in Poortugaal. 
 
De vrouw in kwestie kampt met autisme, een posttraumatische stressstoornis en loopt achter in haar ontwikkeling. Ze is zeer suïcidaal en alle incidenten in de kliniek hebben dan ook met haar doodswens te maken. 
 
Door: Redactie Nationale Zorggids