Normal_verdriet_depressie_hoofdpijn

De Stichting Cliënten Perspectief (CLIP) GGz Flevoland maakt zich zorgen om de gedwongen afbouw van het aantal bedden in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) in Flevoland. Deze week kondigde GGz Centraal aan zeven bedden in MC Zuiderzee op te heffen wegens een aanhoudend tekort aan personeel. Dat meldt Omroep Flevoland. 

“Ik heb de indruk dat er te weinig bedden zijn in Flevoland. Als er nog meer wegvallen kunnen er problemen ontstaan. Bijvoorbeeld dat mensen niet behandeld kunnen worden”, zegt Ruud Schaap van CLIP.

De zeven patiënten die momenteel gebruikmaken van de bedden in MC Zuiderzee worden overgeplaatst. Schaap kan alleen maar hopen dat de patiënten baat hebben bij een nieuwe behandelaar, dat de zorginstelling waarnaar ze overgeplaatst worden bij hen past en dat ze niet al te ver hoeven uit te wijken. Er is meer samenwerking nodig om patiënten in de ggz te helpen, aldus Schaap. 

GGz Centraal heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis op de hoogte gesteld van de sluiting. Volgens Zilveren Kruis blijft de acute ggz in Flevoland gegarandeerd. 

Door: Redactie Nationale Zorggids