Normal_autisme_jongen

Initiatiefnemers van diverse organisaties met deskundigheid op gebied van autisme hebben gezamenlijk het nieuwe platform Autisme Jonge Kind gelanceerd. Het platform biedt informatie over autisme spectrum stoornissen (ASS) bij jonge kinderen. Professionals, waaronder docenten, kunnen op het platform terecht voor informatie en over het tijdig herkennen van mogelijk autisme bij jonge kinderen. Dit meldt Vakblad Vroeg.

Volgens de initiatiefnemers krijgen kinderen met een vorm van autisme nog altijd te laat zorg. Dit leidt tot (onnodige) ontwikkelingsachterstand bij het kind en veel stress in het gezin. Tijdige herkenning van mogelijk autistische kenmerken is daarom van belang. Het platform Autisme Jonge Kind wil met informatie en inspiratie ondersteuning bieden.

Het platform is een initiatief van landelijk expertisenetwerk Autisme Jonge Kind, de Nederlandse Vereniging voor Autisme, Stichting Papageno, Academische werkplaatsen Autisme, Karakter Kinder en Jeugdpsychiatrie en Altrecht. Het platform is nog in ontwikkeling en wordt de komende maanden uitgebreid met informatie over behandelingen, een overzicht van expertiseteams en scholingsaanbod, wetenschappelijke publicaties en antwoord op veel gestelde vragen.

Meer informatie op www.autismejongekind.nl

Door: Redactie Nationale Zorggids