Normal_gevangenis

De extra beveiligde afdeling van zorginstelling Antes komt er eerder dan het nieuwbouwpand. Zeer angstige, agressieve of psychotische patiënten hebben zo snel mogelijk een onderkomen nodig en daarom opent Antes nog dit najaar de extra beveiligde afdeling met 22 kamers. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Gevaarlijke patiënten, voor zichzelf of voor anderen, worden soms gedwongen opgenomen op een extra beveiligde afdeling waar ze een intensief behandeltraject ingaan. Zij moeten nu nog uitwijken naar een andere zorginstelling in de regio, maar vanaf komend najaar kunnen ze terecht op de afdeling van Antes in Poortugaal.

Wie op deze beveiligde afdeling zit, kan niet naar buiten. Het hek om de afdeling heen is vijf meter hoog en omwonenden hoeven zich hopelijk ook geen zorgen te maken om drugsgebruik van patiënten. Er is beveiliging en drugshonden zullen de kamers soms doorzoeken. De urine van de bewoners wordt ook regelmatig getest, laat Jeannette van de Merwe weten. Zij is verslavingsarts en lid van de medisch staf bij Antes.

Antes staat het de patiënten niet toe om op verlof te gaan. Binnen mogen ze sporten en andere activiteiten doen. Het is de bedoeling om patiënten daar zo kort mogelijk te houden, maar zeker een paar maanden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids