Normal_chainlink-690503_960_720

Ggz-instelling Altrecht in Utrecht heeft de familie van een patiënte een excuusbrief geschreven. De vrouw pleegde eerder dit jaar zelfmoord. In de brief biedt de directeur van de instelling zijn excuses aan omdat er volgens hem op bepaalde punten niet juist is gehandeld. Dit meldt de NOS.

De 31-jarige vrouw was vanuit de ggz-instelling naar de gevangenis overgebracht omdat zij brand had gesticht. De brandstichting was een poging tot zelfmoord. Ze werd naar een psychiatrische afdeling van de gevangenis overgebracht maar daarbij werd de medische overdracht niet goed gedaan. Ze zat zeven maanden in voorarrest tot ze in februari dit jaar zichzelf van het leven beroofde. 
 
De vrouw zat vanaf haar 18e in de psychiatrische zorg. Ze had borderline en deed meerdere malen een poging tot zelfmoord. Het personeel wist zich geen raad met de vrouw omdat haar klachten alleen maar erger werden. De directeur schrijft in de brief dat het personeel in de brandstichting een kans zag om van haar af te komen. De directeur biedt in de brief zijn excuses aan voor deze gang van zaken.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids