Normal_logo_mm_voluit

Niet alleen vrouwen, ook mannen hebben te maken met huiselijk geweld. Het vooroordeel dat mannen geen slachtoffer kunnen zijn, leidt tot veel onzichtbare ellende. Er heerst nog een taboe op het onderwerp en mannen vragen niet snel om hulp. Vaak wordt hun problematiek over het hoofd gezien of teniet gedaan. Seksuele geaardheid, huiselijk geweld, eerwraak, financiële uitbuiting en mensenhandel blijven op deze manier onbesproken.Op 19 november 2018 is het Internationale Mannendag. Een dag waarop we stilstaan bij mannenmishandeling. 

Er heerst een groot taboe op huiselijk geweld waarbij een man slachtoffer is. Nederland loopt voor op het gebied van deskundigheid en het doorbreken van dit taboe. Iets om trots op te zijn. Maar volstaat het huidige aanbod voor mannen wel? En tot op welke hoogte speelt dat aanbod in op onze multiculturele samenleving?Iets anders om trots op te zijn, is dat mannenopvang in Nederland 10 jaar bestaat.

Aan de hand van een interessant programma nemen wij u mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van hulpverlening aan mannen. Volg één van de workshops waarin bijvoorbeeld aan de hand van casuïstiek wordt weergegeven waar mannen tegenaan lopen in de hulpverlening. Kom meer te weten over hoe mannen hulp vragen en wat hen helpt om hun situatie te veranderen.

Voor wie?

Het congres is voor organisaties, hulpverleners en andere belangstellenden die willen weten hoe ze mannen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld kunnen herkennen en helpen.

Programma

12.30 uurOntvangst
13.00 uurStart plenair programma
13.15 uurPresentatie '10 jaar mannenopvang' - Anita Nanhoe & Adrie Vermeulen
13.50 uurPresentatie onderzoeksresultaten Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties - Rob Straver & Mustapha Hadj
14.20 uurKoffiepauze
14.40 uur

Workshops

Good Practices - Claire Loeber, Robert Weinberg & Adrie Vermeulen

Mannen als vader - Steven Oibt

Hulpverlening aan mannen - Janine Janssen, Rob Straver & Mustapha Hadj

Mensenhandel | Mannelijke slachtoffers van arbeidsuitbuiting - Maurice Zonnenberg & Arie Kamphuis

Mannen als slachtoffers bij eergeweld - Rene van Bitterswijk & Yvonne de Vries

Vrouwelijk pleger - Vivienne de Vogel

15.45 uurVervolg plenair programma ‘Aanbevelingen aan de hand van de workshops’
16.15 - 17.00 uurBorrel en netwerken

Kom ook en doe kennis op over hulpverlening aan mannen als slachtoffer van huiselijk geweld. Schrijf u nu in! Ga naar www.mannenmishandeling.nl/congres/ voor meer informatie.

(Dit is een advertorial van Moviera)