Normal_justitie__rechtbank

Vandaag start het hoger beroep dat Michael P. is aangegaan. Hij is het niet eens met de straf die hij in juli opgelegd gekregen, een celstraf van 28 jaar plus tbs. Michael P. is veroordeeld voor het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van de Utrechtse Anne Faber vorig jaar. Dit meldt RTL Nieuws.

De dader stelt dat de straf die hem is opgelegd veel te hoog is. Ook zegt hij tijdens zijn arrestatie niet op zijn rechten te zijn gewezen en is hij geslagen. Daarvoor wil hij strafvermindering, wat hij in het hoger beroep hoopt te bereiken. Het Openbaar Ministerie gaat zelf niet in hoger beroep in deze strafzaak. De straf die P. is opgelegd is even hoog als wat het zij eerder eisten.

Regiezitting

De zaak wordt vandaag niet inhoudelijk behandeld, er is enkel sprake van een regiezitting. Dader Michael P. zal naar alle waarschijnlijk ook niet aanwezig zijn bij de zitting. In de regiezitting worden de onderzoekswensen besproken.

Psychiatrische kliniek

Anne Faber verdween op 29 september 2017 in een bos nabij Utrecht. De politie was Michael P. al snel op het spoor. Na bijna twee weken werd het lichaam van de vrouw gevonden op aanwijzing van de dader. Michael P. zat in een psychiatrische kliniek in Den Dolder en mocht op onbegeleid verlof. In de kliniek werkte hij aan zijn terugkeer naar de samenleving na een celstraf voor de brute verkrachting van twee jonge meisjes. Hij kreeg twaalf jaar cel opgelegd maar geen tbs. Hij weigerde mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek, waardoor geen tbs opgelegd kan worden. Die tbs-straf heeft hij nu wel gekregen voor zijn daden tegen Anne Faber.

Door: Redactie Nationale Zorggids