Normal_pieter_baan_centrum

De van moord verdachte Jos B. moet zich psychisch laten onderzoeken bij het Pieter Baan Centrum (PBC). Omdat het Openbaar Ministerie (OM) dit onderzoek noodzakelijk acht, moet de rechtszaak naar de moord op Nicky Verstappen mogelijk uitgesteld worden. Dit meldt de Telegraaf. 

Het PBC in Almere heeft momenteel een wachtlijst en daarom kan B. nog niet opgenomen worden. De eerste pro-formazitting is op 12 december en mogelijk komt dan ook de opname van de verdachte aan bod. Het is dan ook nog zaak om B. mee te laten werken, want een onderzoek in het PBC is niet verplicht. Gedragsdeskundigen onderzoeken er verdachten die onder meer terechtstaan voor moord, doodslag of verkrachting.

B. ontkent betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, die in 1998 werd vermoord tijdens een zomerkamp. De man die sinds een tijdje niet meer in Nederland woont, bleek spoorloos verdwenen toen na een dna-match duidelijk werd dat hij iets te maken had met de zaak. Op 26 augustus werd hij eindelijk maar toch aangehouden in Spanje. 

Door: Redactie Nationale Zorggids