Logo_p3nl

De Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen Geestelijke Gezondheidszorg (LV POH-GGZ) sluit zich per 1 januari 2019 aan bij P3NL. Daarmee krijgt de federatie van psychologen, psychotherapeuten en pedagogen een elfde lid. Dit meldt P3NL. 

We vinden samenwerking binnen de geestelijke gezondheidszorg erg belangrijk. We willen patiënten niet ‘opknippen’ en dus moeten we als professionals elkaar beter weten te vinden. Juist de aansluiting op de huisartsenzorg kan beter, dus de verbinding tussen de praktijkondersteuners voor GGZ binnen huisartsenpraktijken is een hele mooie stap voor de sector”, aldus Marnix de Romph, directeur van P3NL.

Naast de LV POH-GGZ bestaat P3NL uit de volgende wetenschappelijke en beroepsverenigingen: het NIP, de NVO, NVGzP, NVRG, NVVS, VEN, VGCt, VKJP, VPeP en VVP aangesloten. Bij elkaar hebben de verenigingen ruim 37.000 leden.

De LV POH-GGZ heeft ongeveer duizend leden die voldoen aan het beroepsprofiel en een gezamenlijke beroepscode onderschrijven. Voorzitter Kawa Al Ali van de LV POH-GGZ: “Het afgelopen jaar heeft onze vereniging in het teken gestaan van het thema “zichtbaar verbonden”. Hiermee wilden wij als bestuur duidelijk maken naar onze leden en de buitenwereld hoe zeer wij geloven in de kracht van samenwerking. In dat kader is het een geweldige afsluiting van dit jaar om nu te kunnen informeren over de toetreding tot P3NL.”

Meerwaarde

Inhoudelijk heeft de aansluiting van de LV POH-GGZ voor P3NL grote meerwaarde omdat het de samenwerking tussen de psychologische beroepen over de volle breedte bevordert. “In ons huidige stelsel is de huisarts de poortwachter van de zorg en daarbij is de POH-GGZ van groot belang voor preventie, vroege interventie en gepast gebruik van zorg en dat zijn speerpunten van P3NL”, aldus De Romph.

Door: Redactie Nationale Zorggids