Logo_3283-mind_blue_monday_run_2019_groot

Maandag 21 januari is het weer zover. Het is dan Blue Monday, ofwel de meest depressieve dag van het jaar. Net als vorig jaar, organiseert MIND ook dit jaar weer de MIND Blue Monday Run. Twintig Nederlandse gemeenten doen hieraan mee. De evenementen worden opgestart door inwoners van die gemeenten om zo aandacht te vragen voor de ernst van een depressie. Dit meldt MIND. 

Aan sommige evenementen doen twee renners mee, aan andere evenementen doen tientallen renners mee. MIND benadrukt dat het niet gaat om winnen, maar puur om de aandacht te vestigen op de ernst van een depressie en wat de aandoening met een persoon en zijn omgeving doet.

Vorig jaar deden ruim tweehonderd mensen mee aan een wandel- of hardloopevenement in één van de twintig deelnemende gemeenten. Het doel in 2018 was om geld om te halen voor de supportgroepen van de Depressie Vereniging. Dit jaar wil MIND geld ophalen voor ontwikkeling en uitrol van de app ABI. Vrienden en familie van een persoon met een depressie kunnen deze app gebruiken om informatie of tips op te zoeken.

Wil je weten in welke gemeenten een MIND Blue Monday Run plaatsvindt? Bekijk dan hier de lijst