Normal_normal_justitie__rechtbank

Een man die tijdens een psychose vorig jaar oktober verward en agressief gedrag vertoonde richting agenten, moet van de rechter een jaar lang behandeld worden in een psychiatrisch ziekenhuis. Naast dit incident, vertoonde de man vorig jaar meerdere malen extreem en seksueel onaanvaardbaar gedrag. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Op 12 oktober 2018 ontdeed de man zich van zijn kleren en bedreigde hij een wijkagent. Vervolgens pakte de man een mesje van een nabij gelegen café en ging hij verder met het bedreigen van de agent die hem uiteindelijk in een nekklem wist te krijgen.

Ook is bekend dat de man eerder overlast gaf in twee verschillende supermarkten waar hij stal en een beveiliger onzedelijke dingen vertelde. Ook heeft hij wel eens met een knuppel naar zijn buren gezwaaid en hen agressief bejegend. Hij stond voor hun raam, scheurde zijn t-shirt aan flarden en gebruikte de knuppel op zichzelf. Een ander incident betreft een bedreiging richting een ggz-hulpverlener die hij in elkaar zou slaan. Volgens de rechtbank is de man ontoerekeningsvatbaar en moet hij daarom behandeld worden in een psychiatrisch ziekenhuis.

Door: Nationale Zorggids