© RVD - Jeroen van der Meyde

Koningin Máxima is op dinsdagochtend 16 april aanwezig bij het congres ‘Werk maken van MeeleefGezinnen’ in Doorn. Het congres is een initiatief van Stichting Meeleefgezin en Vakblad Vroeg. Dit meldt het Koninklijk Huis. 

Stichting MeeleefGezin biedt ouders met psychiatrische problemen de steun van een meeleefgezin voor hun kinderen van nul tot en met vier jaar. Meeleefouders zijn vrijwilligers die met hun gezin een stabiele en veilige omgeving bieden waar deze kinderen op geregelde tijden welkom zijn. Zo bieden zij kwetsbare ouders de kans om even tot rust te komen. Het meeleefgezin voorziet in een sociaal netwerk dat bij ouders vaak ontbreekt. Het streven is dat een duurzame relatie ontstaat waar het kind altijd op terug kan vallen wanneer het thuis even niet goed gaat.

Tijdens het congres neemt Koningin Máxima een boekje “Steunpilaren, MeeleefGezin werkt!” in ontvangst met persoonlijke verhalen van ouders die de zorg voor hun kind delen met een meeleefgezin. Aansluitend spreekt Koningin Máxima met ouders en meeleefouders over hun ervaringen.

Stichting MeeleefGezin won in 2014 een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Met de prijs bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden. Koningin Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Door: Nationale Zorggids
Beeld: © RVD - Jeroen van der Meyde