Normal_handen_verpleging

Omdat christelijke zorginstelling Saron niet meer kan rekenen op financiële ondersteuning van gemeenten, worden de cliënten overgedragen aan het Leger des Heils. Personeel van Saron wordt niet overgenomen. Dit meldt de Stentor. 

Saron zou samen met twee andere zorginstellingen fraude hebben gepleegd met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Hoewel de instelling voorlopig is vrijgesproken, is de zaak in hoger beroep gegaan. Daarnaast krijgt de instelling voor kwetsbare mensen met een verslaving of psychische problemen het niet voor elkaar om de bedrijfsvoering te verbeteren.

Eind vorig jaar maakte het een doorstart, maar desondanks is het niet gelukt om alles op de rit te krijgen. Twaalf Twentse gemeenten maken daarom een einde aan de samenwerking. Patiënten komen dankzij het Leger des Heils niet zonder zorg te zitten, maar het personeel van Saron gaat niet mee. De kwaliteit van zorg was niet op orde en dat ligt volgens het Leger des Heils ook aan de medewerkers. “Het ligt dus niet voor de hand om hen daar aan het werk te houden”, aldus directeur Dik van den Hoek. 

Door: Nationale Zorggids