Normal_geld__euro

De 31-jarige Klaas-Jan van Steenbergen uit Leeuwarden moet de bonus die hij voor zijn jubileum ontving, afstaan aan het UWV. De vakkenvuller met pdd-nos werkt al 12,5 jaar in een supermarkt in de stad en werd door de werkgever beloond voor zijn harde werk. Omdat de man een Wajong-uitkering heeft, betaalt het UWV een gedeelte van zijn inkomen. Maar nu hij deze maand opeens meer inkomen had vanuit de supermarkt, wordt dit ingehouden op zijn uitkering. Dit meldt Telegraaf.

De bonus van 350 euro was een leuk extraatje voor Klaas-Jan van Steenbergen. Hij kocht er een computer van, omdat hij een fervent gamer is. Pas toen hij dit al had aangeschaft, kreeg hij een telefoontje van het UWV. Het geld moet terug, er is geen uitzondering te maken. De man zegt dat hij zich gestraft voelt door het UWV. Ook de werkgever wist niet dat zo’n bonus voor een jubileum niet altijd gehouden mag worden. Alleen wanneer iemand 25 jaar of 40 jaar in dienst is, wordt de bonus niet verrekend met de uitkering.

Politieke verandering

Van Steenbergen deed zijn verhaal op Facebook en roept op tot politieke verandering in de wetgeving. Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid erkent dat de Wajong veel regels kent en wil deze versoepelen. Echter, zij kan over individuele situaties geen uitspraak doen.

Door: Nationale Zorggids