Normal_thijs_h

De van moord verdachte Thijs H. kan nog even niet terecht in het Pieter Baan Centrum. Hij moet zes weken wachten tot hij daar een persoonlijkheidsonderzoek kan ondergaan. Dit terwijl het Openbaar Ministerie (OM) hier vorige maand al een verzoek voor indiende. Dit melden NOS en Telegraaf. 

Thijs H. wordt ervan verdacht twee wandelaars op de Brunssumerheide en één in de Scheveningse Bosjes te hebben vermoord. Hij ontkent nog steeds enige betrokkenheid. Gisteren is de woning van de man nogmaals onderzocht en eerder al moest de instelling voor geestelijke gezondheidszorg Mondriaan in Maastricht camerabeelden aan het OM geven, zodat deze kan vaststellen wanneer H. in de kliniek was, wanneer niet en of er bloed op zijn kleren zat.

Als het aan de VVD ligt, komt het kabinet met een oplossing voor betere gegevensuitwisseling tussen de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en politie. “De veiligheid van de samenleving komt onnodig in het gedrang als bij ggz-cliënten die lijden aan een gewelddadige of seksuele stoornis onvoldoend gegevens worden uitgewisseld.”

Door: Nationale Zorggids
Beeld: Politie