Normal_justitie__rechtbank

Met meer dan 70 messteken werd een 35-jarige Bodegraafse in de nacht van 14 op 15 april 2018 in haar woning om het leven gebracht. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt haar 42-jarige man van de doodslag. Hij zou in een psychose hebben gezeten en is daardoor volledig ontoerekeningsvatbaar. Zodoende eiste de officier van justitie op 3 juni tbs met dwangverpleging tegen hem en geen straf. Dit meldt het OM.

Op zondagochtend 15 april meldde de verdachte bij de buren dat hij zijn vrouw dood in huis had aangetroffen. Daarop vonden de buren haar lichaam in de woonkamer en belden de politie. Haar echtgenote werd aangehouden op verdenking van doodslag. De verdachte heeft onsamenhangende verklaringen afgelegd. Soms probeert hij iemand anders de schuld te geven, dan weer bekent hij (gedeeltelijk). Maar volgens de officier is er voldoende bewijs dat hij zijn vrouw heeft omgebracht.

Dna

Zo is naast het lichaam een bebloede spijkerbroek en een bebloede jas aangetroffen. Op camerabeelden van de avond tevoren is te zien dat de verdachte die kleding toen droeg. Ook zit zijn dna op het aangetroffen mes.

Volgens het Pieter Baan Centrum lijdt de man aan een psychotische stoornis en heeft hij daarnaast een verstandelijke beperking. Over zijn motief verklaart hij geregeld dat zijn vrouw een vampier was. De officier van justitie stelt daarom dat hij zich weliswaar schuldig heeft gemaakt aan doodslag, maar dat hij volledig ontoerekeningsvatbaar is.

Tbs

“Het is van het allergrootste belang herhaling van een dergelijke geweldsuitspatting door verdachte te voorkomen”, aldus de officier van justitie. Zij eiste daarom tbs met dwangverpleging tegen de Bodegraver. De uitspraak is over twee weken.

Door: Nationale Zorggids