Normal_arrestatie

De psychiatrische patiënt van Fivoor die afgelopen zaterdag tijdens onbegeleid verlof wist te ontsnappen, is op het station van Breda opgepakt. Omstanders herkenden de man dankzij het opsporingsbericht dat er de dag ervoor was uitgegaan. Dit meldt de Volkskrant.

De 43-jarige Peter M. kwam afgelopen weekeinde niet terug bij de kliniek waar ook Michael P., de moordenaar van Anne Faber, verbleef. Hij werd in 2017 vervolgd omdat hij via internet had gezegd dat hij het station van Dordrecht wilde opblazen met een atoombom. Ook had hij iemand in Dordrecht aangevallen. M. Werd vorig jaar van rechtsvervolging ontslagen, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar was. Een oordeel dat in hoger beroep werd gehandhaafd. Wel werd hij in de kliniek geplaatst.

Dagelijks contact

Het ministerie van Justitie & Veiligheid en de gemeente Zeist hebben de komende tijd dagelijks contact met Fivoor. Naast de afspraak om voorlopig dagelijks contact te hebben, heeft de directie van de instelling toegezegd “eerder en helderder” te communiceren bij incidenten. De burgemeester van Zeist moest deze week uit de krant vernemen dat de 43-jarige M. niet van verlof was teruggekeerd. 

Door: Nationale Zorggids