Normal_m_xima

Koningin Máxima brengt dinsdagmiddag 10 september een bezoek aan het Alzheimer Trefpunt De Til in Giessenburg waar Alzheimer Nederland een deel van haar 35-jarig bestaan viert. Tijdens het bezoek reikt directeur-bestuurder Gerjoke Wilmink van Alzheimer Nederland het eerste gouden vergeet-me-nietje uit aan een gouden vrijwilliger van de organisatie. Aansluitend spreekt de koningin met patiënten en mantelzorgers. Dit meldt Koninklijk Huis. 

De bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt in Giessenburg is de start van de evenementen die de regionale afdelingen van Alzheimer Nederland organiseren in het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september. Thema van dit jaar is ‘Samen Bewegen’.

Ontmoetingsplekken 

In Nederland hebben circa 280.000 mensen dementie. Alzheimer Nederland komt op voor de belangen van mensen met dementie en hun omgeving, financiert wetenschappelijk onderzoek en biedt hulp en informatie. De organisatie heeft 48 regionale afdelingen verspreid over heel het land. Zij organiseren onder meer Alzheimer Cafés of Trefpunten waar mensen met dementie, mantelzorgers en zorgprofessionals samenkomen om te praten over het leven met dementie. Inmiddels zijn er 246 van deze ontmoetingsplekken. 

Door: Nationale Zorggids