Normal_normal_lachgas_patroon_patronen_cartridge_slagroom__vermelden_foto_greenzeb__cc_by-sa_3.0__

Het lijkt erop dat het lachgasgebruik in Twente niet extremer is dan elders in het land. Het Algemeen Dagblad bevroeg ziekenhuizen in de regio en zorginstelling Roessingh en Tactus hierover en zij hebben nauwelijks patiënten zien binnenkomen die verslaafd zijn aan lachgas. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Onlangs maakte MST bekend voor de tweede keer in een jaar tijd een patiënt te hebben opgenomen die door overmatig lachgasgebruik een gedeeltelijke dwarslaesie opliep. De laatste patiënt, een man van begin twintig, inhaleerde meer dan honderd ballonnen per dag.

Zorginstelling Tactus zegt de problematiek te herkennen, maar dat ballongebruikers meestal een verslaving aan andere middelen hebben. Bestuurder Ruud Rutten is echter niet gerust op recente ontwikkelingen. Jongeren lijken lachgas als vast onderdeel van het uitgaan en festivalbezoeken te zien. Tactus en Roessingh sluiten niet uit dat er in de nabije toekomst wél patiënten binnenkomen met lachgas als hoofdverslaving. “Over de langetermijneffecten van het middel is nog te weinig bekend. Begin er daarom niet aan”, aldus woordvoerder Nicole Bongers van Roessingh. 

Door: Nationale Zorggids