Normal_rss_entry-197415

De 42-jarige tbs'er die er donderdagmiddag vandoor ging tijdens een begeleid fietsverlof in Malden (Gelderland) is vrijdag even voor 16.00 uur in het Zeeuwse Rilland teruggevonden. De politie kreeg een tip nadat eerder vrijdag een opsporingsbericht was verspreid, omdat de man een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving zou kunnen vormen. Dat bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

De man verbleef in de Pompekliniek in Nijmegen, nadat hij in 2013 tot tbs met dwangverpleging was veroordeeld wegens het misbruiken van minderjarige meisjes. Hij werd in Rilland op een camping herkend.

De tbs'er nam tijdens een fietstochtje in de buurt van de kliniek ineens een afslag en verdween. Later die middag pinde hij nog in het Limburgse Gennep, ongeveer 15 kilometer van Malden. Het OM toonde daarvan een foto op de website van de politie, samen met een portretfoto van de man.

Een speciaal opsporingsteam van de politie heeft met man en macht naar de voortvluchtige man gezocht. Omdat hij zijn misdrijven destijds pleegde in de buurt van Barneveld werd die gemeente uitgekamd. Zijn slachtoffers en hun ouders werden gewaarschuwd.

Door: ANP