Logo_logo_trajectum

Omdat personeel van tbs-kliniek Hoeve Boschoord in Drenthe zich zorgen maakt over de veiligheid binnen de kliniek, vond er vanmorgen een crisisoverleg plaats met de directie en staakten medewerkers een paar uur hun werk. Dit meldt RTV Drenthe. 

Hoeve Boschoord, onderdeel van zorginstelling Trajectum, behandelt mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen, maar ook tbs’ers die binnen moeten blijven. Medewerkers maken zich grote zorgen om hun eigen veiligheid en die van anderen. Er is sprake van een standaard personeelstekort dat iedere keer tijdelijk wordt opgelost met oproepkrachten die onvoldoende zijn voorbereid op de situatie aldaar.

Onveilige situaties op een rij

Zo randde vorig jaar een bewoner een medebewoner aan en werd niet veel later sociotherapeut Arjan B. veroordeeld tot dertig maanden cel omdat hij seks wilde met een minderjarige. Volgens personeelsleden ging het vorige week ook mis in één van de drie locaties van de instelling, maar wat precies is niet bekend. Dit was voor hen de druppel en daarom staakten ze vanmorgen hun werkzaamheden.

Door: Nationale Zorggids