Normal_geld_rekenmachine

De rechtbank heeft deze week het faillissement uitgesproken over verslavingskliniek Vincere Groep, met vijf behandellocaties in Limburg, een vestiging in Amsterdam en twee locaties in het buitenland. De ggz-instelling heeft een schuld van ongeveer 10 miljoen euro, mede doordat het geen contract had met zorgverzekeraars. Dit meldt 1Limburg. 

Doordat Vincere een niet-gecontracteerde zorgaanbieder was, werden vergoedingen op de rekening van de patiënt gestort. Patiënten, veelal met alcohol-, drugs-, gok-, of seksverslavingen, hoorden met dit geld de rekening aan de instelling betalen, maar niet iedereen deed dit. Dan was het tevens aan de instelling zelf om het niet-vergoede bedrag bij de patiënt te verhalen, maar ook dit gebeurde lang niet altijd.

Verzekeraars wilden een afbouw van klinische zorg bij Vincere en het aanbod beperkter maken. Bij deze veranderingen in de organisatie kwam flink wat administratie kijken, waardoor patiënten langer moesten wachten op een behandeling.

Of de organisatie een doorstart kan maken, wordt nu bekeken. In de tussentijd worden behandelingen van bestaande patiënten afgemaakt. 

Door: Nationale Zorggids