Normal_hypnosezorg

Stoppen met roken kan ontzettend moeilijk zijn. Ook met de hulp van speciale nicotinevervangende therapieën moet er in het hoofd en in het gevoel echt een knop omgezet worden. Er is daarentegen een reden waarom het zo moeilijk is om te stoppen met roken en wanneer het, zelfs met behulp van al deze nicotinevervangende therapieën maar niet luikt te lukken. Roken is namelijk in de meeste gevallen een oncontroleerbare drang, die puur en alleen op wilskracht te verslaan is. De zwaarste verslaving is vaak niet fysiek, maar mentaal. Er wordt dan ook steeds vaker gekozen om te stoppen met roken via hypnose. Maar hoe kan hypnose je helpen stoppen, en hoe ziet dit proces eruit? We leggen het je graag verder uit.

Stoppen met roken door hypnose

Het stoppen met roken met behulp van hypnose is niet alleen mogelijk: het is zelfs een stuk gemakkelijker. In tegenstelling tot de nicotinepleisters, kauwgom of andere hulpmiddelen pakt de hypnose namelijk de behoefte om te roken aan. Na slechts één sessie zal de behoefte om te stoppen met roken al een stuk minder zijn, en in veel gevallen zijn slechts twee tot drie sessies al genoeg om nooit meer naar een sigaret te hoeven snakken. Wel ligt de basis voor deze therapie net als bij alle andere therapieën: bij jezelf.

De knop omzetten

Zo moet je eerst goed kijken naar je reden van stoppen. Stop je omdat de mensen om je heen je onder druk zetten, maar heb je zelf eigenlijk geen problemen met je rookgewoonten? Dan is de kans groot dat zelfs de meest effectieve manieren om te stoppen met roken falen. Het is juist het moment waarop je zelf tot de conclusie komt dat je helemaal klaar bent met het roken, dat je grote kans van slagen hebt. Vooral de eerste poging om te stoppen draait namelijk puur op wilskracht: en die wilskracht ervaar je alleen wanneer je zelf een besluit hebt genomen.

Voorgoed stoppen met roken

Hoewel je die wilskracht de eerste weken ontzettend hard nodig zult hebben, is het vaak erg lastig om het niet-roken lang vol te houden. Degenen die puur op innerlijke wilskracht weten te stoppen vallen vaak een aantal maanden of zelfs jaren later toch weer terug in de gewoonte van het roken. Ook dit is iets waar hypnose ontzettend goed bij kan helpen. Je stopt niet voor een bepaald moment, maar voor de rest van je leven.

Hoe werkt de hypnose?

Tijdens een hypnotherapeutische sessie worden de gedragspatronen in je onderbewustzijn die naar het roken linken aangepakt worden. Zo wordt de aanleiding voor het roken geïdentificeerd en wordt er gewerkt aan nieuwe patronen zodat de drang naar een sigaret in een volgende situatie vervangen kan worden door een gezondere, meer productieve reactie. Zo wordt het probleem in de kern aangepakt, en zul je er niet alleen nu maar ook de rest van je leven baat bij hebben.

Deze tips worden je aangeboden door Hypnosezorg.nl