Normal_dossier_papierwerk_administratie

De burgemeester van Aa en Hunze heeft per direct een zorginstelling in Rolde gesloten. Het gaat om de zorg die verleend werd vanuit Stichting Altijd Zorg bij ’t Ruige Veld in het Drentse Rolde. Er zou sprake zijn van een onveilige situatie en de 24 bewoners worden vanaf vanavond elders ondergebracht. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

Uit de omgeving kwamen klachten van overlast en mogelijke anti-kraakbewoning. De gemeente ging vervolgens kijken op het terrein en hield gisteren een controle bij de zorginstelling. Er werd na overleg met de politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester besloten om de instelling per direct te sluiten en te zoeken naar andere huisvesting voor de 24 bewoners. Voor de nacht van donderdag op vrijdag werd de zorg overgenomen door drie andere zorgverleners. Stichting Altijd Zorg werd gesommeerd om het terrein te verlaten.

Onvoldoende gekwalificeerd personeel

De acute veiligheid van de bewoners zou in het geding zijn gekomen. Er is onvoldoende gekwalificeerd personeel aanwezig en er zouden ook minderjarige kinderen aanwezig zijn geweest tijdens de controle. In de instelling wonen (jong)volwassenen voor dagbesteding, beschermd en begeleid wonen, het uitvoeren van een taakstraf en de begeleiding van ex-gedetineerden. Stichting Altijd Zorg bestaat net acht maanden.

De voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Altijd Zorg wilde gisteren nog niet reageren op het nieuws. “We zitten nu in bespreking over de situatie.”

Door: Nationale Zorggids