Normal_lachgas_patroon_patronen_cartridge_slagroom__vermelden_foto_greenzeb__cc_by-sa_3.0__

Sinds de aankondiging van het lachgasverbod eind oktober, zijn zes van de acht Arnhemse horecazaken gestopt met de verkoop ervan. Bij twee horecazaken wordt nog lachgas verkocht. Zij kunnen spoedig een last onder dwangsom op de deurmat ontvangen. Dit meldt gemeente Arnhem. 

"Het is goed om te merken dat de horeca zijn verantwoordelijkheid neemt. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor onze Arnhemse jeugd. Het blijft niet bij deze controle. We blijven er bovenop zitten totdat de verkoop van lachgas in de Arnhemse horeca helemaal is uitgebannen”, zegt burgemeester Marcouch.

Beroep op Wet Milieubeheer

Eind oktober besloot Arnhem de verkoop van lachgas in de horeca aan te pakken op basis van de Wet Milieubeheer. De wet verplicht de verkoper om gevaren voor de gezondheid van de mens of risico’s voor het milieu te voorkomen of beperken. Omdat gebruik van lachgas gevaren kent, handelt de verkoper in strijd met de wet. Arnhem is de eerste gemeente in Nederland die de wet gebruikt om de verkoop van lachgas in horecagelegenheden aan te pakken.

Door: Nationale Zorggids