Normal_vrouwe_justitia__rechtszaak__rechtbank

Ondanks dat de ouders van moordverdachte Thijs H. er bij de acute psychiatrie en bij de Mondriaankliniek op aandrongen om hun zoon gedwongen op te nemen, wees men hun beide keren af. Volgens zorgverleners was het slechts een kwestie van wennen aan medicatie en vertoonde hij daarom afwijkend gedrag. Dit meldt de Telegraaf. 

Nog voordat H. dinsdag zijn eerste moord pleegde, kwamen zijn ouders op zondag bij de afdeling spoedeisende psychiatrie en op maandag bij de Mondriaankliniek om hulp te zoeken voor hun zoon. Ze waren bang voor hem, hij had onverklaarbare wonden en het leek alsof hij bezeten was. De zondag voor de moord namen zijn ouders hem mee naar de spoedeisende psychiatrie, maar psychiaters stuurden hen naar huis met de mededeling dat hun zoon moest wennen aan zijn nieuwe adhd-pillen.

Toen hij maandag nog niet beter was, gingen ze samen naar de Mondriaankliniek, maar ook daar stelden zorgverleners dat het om bijwerkingen door nieuwe medicijnen ging. De dag erop viel zijn eerste slachtoffer.

Door: Nationale Zorggids