Normal_politie__rug_agent_1556940a

De politie krijgt steeds meer meldingen over lachgasgebruik in het verkeer. Hierover maakt men zich grote zorgen, want de gevolgen kunnen desastreus zijn. Iemand die staand lachgas gebruikt, valt mogelijk om. Een automobilist die lachgas gebruikt, kan een dodelijk ongeval veroorzaken. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

In 2016 is de verkoop van lachgas vrijgegeven. Sindsdien is er een duidelijk toename van het aantal mensen dat lachgas gebruikt voor recreatieve doeleinden. Inmiddels heeft bijna 30 procent van de jongeren tussen de 20 en 24 jaar wel eens een lachgasballon in handen gehad.

Gebruik lachgas aanpakken 

Waar agenten drie jaar geleden nog zestig meldingen over gebruik van lachgas in het verkeer kregen, steeg dat aantal in de eerste zes maanden van dit jaar al naar 960. De vraag is en blijft: wat kan de politie hieraan doen? Lachgas is slechts tijdelijk op te sporen in iemands bloed, dus die optie valt af. De politie wil weten of er een manier is om inhalerende automobilisten op het moment suprême te betrappen, bijvoorbeeld met slimme camera’s die nu ook worden ingezet in de strijd tegen bellen tijdens het rijden.

Door: Nationale Zorggids