Normal_rss_entry-209573

Wie op Twitter zoekt naar woorden die te maken hebben met zelfmoord of zelfverminking, krijgt bovenaan een oproep te zien om hulp te zoeken. Twitter gaat namelijk samenwerken met de Stichting 113 Zelfmoordpreventie, de organisatie achter het telefoonnummer 0900 0113. 

"We zijn erg blij om met Twitter samen te werken. We hopen op deze manier meer mensen met suïcidale gedachten te bereiken en hen te laten weten dat er altijd hulp beschikbaar is", zegt Evita Bloemheuvel, persvoorlichter bij 113 Zelfmoordpreventie. "We weten dat mensen soms makkelijker op social media hun gevoelens uiten dan dit te delen met een naaste. Mensen hebben snel het gevoel een ander tot last te zijn. Met dit initiatief hopen we de drempel naar hulp te verlagen en zelfmoord te voorkomen."

Ook in landen als de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, België, Duitsland en Japan komt de aansporing op Twitter te staan.

Twitter heeft al een formulier waarmee gebruikers hun zorgen over anderen kunnen delen. Twitter kan dan contact opnemen en mensen aanmoedigen om hulp te zoeken.

Door: ANP