Normal_therapie__psychiater__psychiatrie__psychotherapie__therapeut

Het is Parnassia Groep en VGZ gelukt om nog voor de kerst een contract af te sluiten voor 2020. Voor patiënten met een depressie, adhd en eetstoornissen – veelvoorkomende aandoeningen – hebben de partijen een omzetplafond afgesproken. Blijken er later toch meer patiënten te zijn dan verwacht, doen beide partijen hun best om deze elders onder te brengen. Dit meldt Skipr. 

Patiënten die kampen met een ernstige psychiatrische aandoening, hebben niet met dat omzetplafond te maken. De partijen bij het maken van de afspraken rekening gehouden met deze groeiende groep patiënten.

Patiëntenstop Parnassia 

Lange tijd werden VGZ en Parnassia het dit jaar niet met elkaar eens. Omdat Parnassia meer VGZ-verzekerden moest behandelen dan verwacht, stelde het een patiëntenstop in. De patiënten die buiten het budgetplafond binnenkwamen, moesten namelijk uit eigen zak betaald worden, waarmee de ggz-instelling financieel risico liep. Nadat VGZ en Parnassia op aandringen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om de tafel gingen, werd het conflict al snel opgelost en kwam er aan de patiëntenstop een einde. 

Door: Nationale Zorggids